Bemiddeling & Onderhandeling

Als jurist met ruime onderhandelingservaring binnen overheid en justitie en “erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken” in opleiding, kan ik U naar keuze bijstaan als onderhandelaar of bemiddelaar bij een geschil of conflict dat U onder elkaar of buiten de rechtbanken om wenst op te lossen.

Beide vormen van bijstand zijn evenwel duidelijk van elkaar te onderscheiden.

Als onderhandelaar sta ik U als één van de partijen in een conflict bij. Ik bekijk samen met U aan de hand van een grondige analyse van het dossier uw standpunten, uw belangen en eventuele opties, werk een onderhandelingsstrategie uit en begeleid U bij de onderhandelingen zelf.

Als bemiddelaar treed ik daarentegen neutraal, onafhankelijk en onpartijdig op ten aanzien van alle partijen in het conflict. In dat geval begeleid ik alle partijen samen om op vrijwillige basis via onderlinge onderhandelingen zelf te komen tot een gezamenlijke oplossing.

In beide gevallen komt men terecht in een totaal andere en mensvriendelijker dynamiek van conflictoplossing. Bij succes leidt dit over het algemeen tot een snellere, gedragen en beter aanvaarde oplossing van het conflict met (gedeeltelijk) behoud of herstel van de onderlinge menselijke of commerciële relaties.

De bijstand als onderhandelaar of bemiddelaar verloopt vanzelfsprekend in alle discretie en vertrouwelijkheid.

Voor referenties, informatie of afspraak:

  • Isabelle DUPRE
  • Phone: 0032(0)475 45 93 47
  • E-mail: legal@marisse.be
  • Kantoor: Jozefienenstraat 27, 9042 Sint-Kruis-Winkel (Gent), België